donderdag 12 november 2009

Ravioli op straat



Schlesische Strasse Ecke Cuvry Strasse is de straathoek die ik in Berlijn tot nu toe het meeste gezien heb, want het is mijn plek van onderzoek. Meestal nemen toeristen foto's van de grote graffiti op de achtergrond of de inwoners van Wrangelkiez lopen  een ommetje. Totdat laatst opeens een jonge man in lange regenjas zijn kleine stalletje had opgebouwd. Uit de speakers kwam opera en al kou kleumend prees hij zijn verse Ravioli aan aan de passerende mensen. Het doorbrak het straatbeeld en zorgde voor verwondering bij mensen die langskwamen. Waar komt die man vandaan? Wat staat hij te doen in de kou? O pasta! Zou ik het proeven?

2 opmerkingen:

  1. Hehe, mooi dat zoiets daar kan. Waarschijnlijk zonder vergunning? In Nederland kan niks zonder vergunning, en dat haalt toch een hoop spontaniteit en creativiteit uit de stad.

    Komen daar trouwens veel toeristen + wat doen ze daar precies?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie plek is dat, in de Schlesische Strasse heb ik een jaar gewerkt. Zo een fijne sfeervolle straat. Als je daar het hoekje omgaat richting de Spree vind je een bankje, daar kun je heerlijk zitten met uitzicht op de Oberbaumbrücke. Echt veel toeristen zie je hier echter niet, zonde!

    BeantwoordenVerwijderen